Levering binnen de 2 werkdagen

Waarom ‘employee appreciation’ belangrijk is.

Door Joni Van Loo op

Weet je nog, de woorden die de juf noteerde op je taken als je iets heel goeds had gedaan & wat een fijn gevoel dat je vroeger gaf? Wel, het is niet zo dat we daar als ‘grote mensen’ geen behoefte meer aan hebben, integendeel. Werknemers die regelmatig waardering en erkenning krijgen, zijn je beste ambassadeurs.

Ze zijn meer gemotiveerd, voelen zich meer betrokken en zijn merkbaar blij op de werkvloer. Hoe krijg je je medewerkers tevreden & hoe pak je dat aan? Hoe klein of groot je bedrijf of organisatie ook is, of je je team dagelijks begroet of eerder van op afstand aanstuurt; het hoeft je geen grote bedragen te kosten om zowel dichtbij als vanop afstand de waardering t.o.v. je team uit te spreken of te tonen. Wij geven je enkele tips.

Een welgemeend compliment

… doet wonderen. Iedereen is uniek en heeft kwaliteiten die een meerwaarde zijn voor je organisatie. Doe dat trouwens ook een keertje tijdens een (virtual) meeting, zo krijgt je collega niet alleen van zijn/haar leiddinggevende maar ook van de collega’s waardering, wat zelfvertrouwen geeft – en wie wil er nu geen zelfzekere werknemers?

Say thanks

Hoe vaak bedank je je team? Toon appreciatie door dank je wel uit te spreken. In de rush des levens worden dingen vaak als vanzelfsprekend gezien, dus sta even stil bij wat je werknemers doen en bedank hen daarvoor.

Toon interesse

.. voor wat je personeel doet zowel op als naast de werkvloer. Wist-je dat dat Bart van HR regelmatig gaat zeilen? Of dat Sofie van de dienst marketing danslessen volgt? Toon interesse, want een meer persoonlijke band schept vertrouwen (vragen of ze een dans kan laten zien, is wel net een bruggetje te ver 😉)

Geef eens een extraatje

Een fysieke beloning is de meest effectieve vorm van waardering. And that’s where we come in! Met een Ravi giftbox kies je voor een leuke extra, of een gepersonaliseerde beloning. Zo kan één van onze babyboxen een interessant cadeau zijn voor iemand die net een kindje heeft gekregen, en kan een healthy snackbox interessant zijn voor de sporters in het bedrijf. Maar ook een Italian of apérobox is een leuk cadeau om bijvoorbeeld te unboxen tijdens een (online) meeting.

Het voordeel van een ‘extraatje op maat’: je team voelt zich een essentieel onderdeel van het bedrijf, hun welzijn gaat erop vooruit en ze blijven/worden extra gemotiveerd!

* Omslagfoto door Brooke Cagle via Unsplash
appreciation employees erkenning geschenken team tips waardering werknemers

← Vorige post Volgende post →Geef een reactie