Gratis verzending van alle giftboxes binnen BE & NLMA-VRIJ bestellen voor 12u = zelfde dag verzonden

Nuts van The Nutty Farmer

Door Valerie Vanbiervliet op

Helemaal nuts van noten? We feel ya! In enkele van de nieuwste Ravi giftboxen zul je dan ook de super lekkere noten van The Nutty Farmer terugvinden, die je smaakpapillen trakteren op een ongelooflijke reis rond de wereld. Laten we deze noten eens even op de rooster leggen.

Crazy nuts

Meet Fréderic Bostyn, aka The Nutty Farmer, een West-Vlaamse boerenzoon met een passie voor fairtrade en het brein achter deze fairtrade cashew story. Tijdens zijn non-stop search naar nieuwe smaken en uitdagende combo’s, werd The Nutty Farmer geboren. Fréderic trekt graag op avontuur en tijdens een reis rond de wereld verloor hij zijn foodie hart aan Afrika én aan de heerlijke cashewnoten die in Bobo-Dioulasso in Burkina Faso te vinden zijn. Hij besloot ze mee te nemen naar België en in zijn eigen atelier te kruiden en te roosteren in de oven. Het resultaat: vier verrassende en ietwat uitdagende, crazy smaken om duimen en vingers bij af te likken. Durf jij ze aan?

Beestig eerlijke smaken

Ben je klaar voor een eerlijke reis rond de wereld en een ontmoeting met enkele beestige smaken? We stellen die crazy boerderij van The Nutty Farmer graag even aan je voor!

Burning Buffalo

Van een van zijn avonturen naar Texas bracht The Nutty Farmer pikante kruiden mee waar hij een zelfgemaakte pittige mix mee samenstelde: de Burning Buffalo roasted cashew nuts. Ideaal tijdens een barbeque in de zon, waarvan je niet weet hoe deze zal eindigen…

Crocodile Curry

Rozemarijn en curry vormen een match made in smaak heaven volgens The Nutty Farmer, met curry als echte brainbooster. Uit die combi werden de Crocodile Curry cashew nuts geboren. Na het proeven van deze mix durf jij misschien wel een zwempartijtje met krokodillen aan... Of toch maar liever een opblaas exemplaar? 

Giraffic Spiced Caramel

Tiramisu vormt het all time favorite dessert van The Nutty Farmer, met zijn non-stop craving naar karamel. Van daaruit ontstonden de Giraffic Spiced Caramel cashew nuts, die The Nutty Farmer zelf omschrijft als zoete speculoos koekjes met een kruidige twist die doen denken aan de vlekjes op de nek van een giraffe. 

Happy Hippo

The Nutty Farmer is een echte ‘happy hippo’ die altijd lacht. Om die reden stelde hij de Happy Hippo cashew nuts samen met Oosterse kruiden en granaatappel. Hiermee tovert hij bij iedereen een instant smile op hun gezicht.

Fair en fabulous

Eerlijke handel is key in het hele proces van The Nutty Farmer, met de nadruk op een duurzaam ‘Farmer to market’ verhaal. Om die reden werken ze nauw samen met kleinschalige en lokale boerenfamilies in Bobo-Dioulasso die op die manier aan een betere toekomst kunnen bouwen. Het resultaat zijn fabulous nuts en een faire handel voor iedereen.

← Vorige post Volgende post →Geef een reactie