Gratis verzending van alle giftboxes binnen BE & NLMA-VRIJ bestellen voor 12u = zelfde dag verzonden

Uitgelicht: Les chips de Lucien

Door Joni Van Loo op

Les chips de Lucien, dat is een verhaal dat start met Lucien Van den Abeele (°1926). Gepassioneerd door het bewerken van land koopt hij op 32-jarige leeftijd, samen met zijn echtgenote de boerderij van Bure in Wallonië. Twee generaties later beslissen zijn kleinkinderen Thomas, Stay en Antoine om zijn voorbeeld te volgen. Gepassioneerd door landbouw, en dan vooral aardappelen en aperitiefhapjes, beslissen de 3 Naamse landbouwers om artisanale chips te gaan maken – uiteraard genoemd naar hun prachtige grootvader.

100% lokaal

Het traject van een zakje chips is uitermate kort. Zo worden de aardappelen geteeld op de akkervelden die rond de landbouwbedrijven van de 3 kleinkinderen liggen. De aardappelen worden naar de landbouwbedrijven gebracht en worden daar opgeslagen.

Enkele kilometers verderop in Mettet, worden deze aardappelen verwerkt tot ‘les chips’. Door het beperkte aantal afgeleverde kilometers wordt er minder CO2 uitgestoten en bijgedragen aan milieubehoud. Een duurzaam, 100% Belgisch product.

Gluten- en lactosevrij

Dankzij de traditionele methode van langzaam garen, wordt een heerlijke knapperigheid gegarandeerd. Bovendien zijn de chips vrij van kunstmatige smaakstoffen of kleurstoffen en gluten- en lactosevrij.

Kies jij ook voor een op-en-top Belgische box?

 

100% Belgisch artisanaal belgisch belgisch product cadeaubox chips geschenken giftbox leschipsdelucien natuurlijk uitgelicht

← Vorige post Volgende post →Geef een reactie